Voeding

Voeding is voor mij de meest gemakkelijk manier om Do Good – Be Better in de praktijk te brengen. Je bent aan voeding gebonden, we hebben het dagelijks nodig, en daarnaast is het vooral heerlijk en samen eten is een feestje op zich.
Om jouw voedingsinname aan te passen hoef je dus alleen kleine veranderingen door te voeren in iets wat je toch al doet, easy peasy zou ik zeggen.

Daarnaast heb ik zelf graag de controle over wat ik in mijn mond stop, vertrouw ik massaproductie minder goed dan mijn eigen kookkunsten en ik geef mijn geld liever uit aan biologisch eten wat voor mijn deur rechtstreeks van de boer wordt bezorgd dan aan voedsel uit de supermarkt waar vers ook drie weken oud kan betekenen.

Maar het belangrijkste, eten is genieten. Van eten voel jij je beter, krijg je direct energie en behoud je op langere termijn je gezondheid.
Eten moet je geen stress opleveren, daarvan hebben we vaak al genoeg. Soms kan je door de bomen het bos niet meer zien; wel of geen brood, is suiker de grote vijand, is melk goed voor elk, is rauw voedsel echt zo goed te verteren? Dieetboeken en tips vliegen ons om de oren, met elke keer tegenstrijdige berichten.
De kunst is jouw balans te vinden, te voelen wat werkt voor jouw lijf. En voor de ene is dat brood, voor de ander vooral rauw voedsel, de ene verteert melkproducten met gemak en de ander krijgt er misschien een spastische darm van. Er is geen wel of niet antwoord mogelijk op de vraag wat te eten. Alleen persoonlijke ervaring, een aantal stelregels en het uitproberen van verschillende voedingsmiddelen en bereidingswijzen vertellen jou uiteindelijk wat goed voor je is.

Hierbij kan ik jou op verschillende manieren ondersteunen: door samen een (wekelijks) voedingsplan op te stellen en te gaan uitproberen; een kitchen make-over sessie; door je te helpen ontgiften; met tips-and-tricks om de week goed voor te bereiden; of door een keer te komen dineren bij mijn pop-up restaurant ‘Eten met een verhaal’.
Kortom, met kleine veranderingen aanbrengen die uiteindelijk een grote uitwerking hebben. Door goed te doen, wordt alles uiteindelijk beter.