Yoga

Yoga onderscheidt zich van de klassieke workout door je bewust te zijn van je ademhaling en deze jouw beweging te laten bepalen. Wie kan ademen, kan yoga beoefenen.
Yoga legt middels ademhaling de verbinding tussen beweging (lichaam) en geest en biedt hiermee de mogelijkheid om jezelf via je lichaam te ervaren. Hoe jij yoga op de mat beoefend zegt waarschijnlijk veel over hoe je in het leven staat. Doe je bijvoorbeeld veel op wilskracht? Of ben je wat ontwijkend als het om onprettige situaties gaat? Maar ook de gewoontehoudingen of stijfheid in jouw lijf ontmoet je op de mat en kan je hier oplossen.

Zelf heb ik een klassieke Hatha yogaopleiding gevolgd en heb mij daarna verdiept in diverse stijlen, zoals Pralaya, Iyengar en Critical Alignment Yoga. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze heel gericht kijken naar wat er in het lijf gebeurd en welke uitwerking dit op de geest heeft. Technische en anatomische yoga is waar mijn hart ligt.

Momenteel geef ik les bij verschillende yogastudio’s (Studio SaktiishaMijnyogastudioPunt Zuid)  en is het ook mogelijk om privélessen te volgen. Dit kan zowel bij jou thuis als in een yogastudio. Tijdens privélessen hebben we, bijvoorbeeld, de mogelijkheid om op specifieke klachten binnen jouw lijf in te gaan; je yoga beoefening te verdiepen door naar gewoontebewegingen in je lijf te kijken; of andere door jou gekozen onderwerpen tijd en aandacht te geven.

Ik wil yoga voor iedereen in elke situatie bereikbaar maken, mede hierom geef ik les aan een groot publiek. Daarnaast geef ik ook maandelijks een kinderyoga workshop, gaan we in de zomer naar buiten voor les in de open lucht en kan ik een verjaardagspartijtje of welke bijeenkomst dan ook een yogi sfeertje geven! Eventueel gecombineerd met voeding.

Voor meer informatie, mogelijkheden of ideeën, neem gerust contact met mij op. Of kijk in de agenda wanneer de eerstvolgende yogales is en kom een les proberen.